Jan de Reus

Jan de Reus is  fractievoorzitter in Provinciale Staten van Flevoland en is lid van het netwerkoverleg namens het bestuurdersnetwerk van de provincie Flevoland.

Tot 2004 heb ik bij de rijksoverheid gewerkt en daarna als zelfstandig interimmanager. 

Mijn algemene belangstelling en motivatie voor buitenlandse en binnenlandse politiek heb ik al sinds mijn jeugd. Ik kom uit een liberaal nest en wil mijn liberale standpunten over de b├╝hne brengen.

Daarnaast ben ik de politiek ingegaan omdat ik van mening ben dat je naast je reguliere baan ook een bijdrage dient te leveren aan de maatschappij. De een doet dat bij een sportvereniging, de ander in de politiek. En zo ook ik.

Sedert 1977 ben ik lid van VVD. Na terugkomst uit buitenland (medio jaren 80) ben ik politiek actief geworden in Rotterdam.

Nu zit ik in Provinciale Staten van Flevoland sinds 2011 en ben daar fractievoorzitter vanaf die tijd.

Als liberaal heb ik een positief mensbeeld en geloof dat je mensen de ruimte moet geven om in vrijheid te handelen opdat men zich kan ontplooien

In mijn politieke loopbaan van nu 17 jaar ben ik ruim 14 jaar fractievoorzitter. Daardoor houd ik me (in hoofdlijnen) bezig met alle dossiers en ik ben dus in feite een politieke generalist.


Contactgegevens

Email: j.dereus@zonnet.nl

tel: 0651994134